Trips about Prešov

28. 6. 2003

26. 6. 2003 27. 6. 2003 28. 6. 2003

<< < > >>

Saturday 28. 6. 2003

Dnešní program byl komplikován mým přejezdem do Plešivce na Veselé bahno, kde jsem měla být asi v 17 hodin, což představovalo odjezd z Prešova už ve 13:30. Abychom nemusely vstávat, rozhodly jsme se vyrazit až pozdějším vlakem a udělat zase jen výlet na hrad a zpět. Batoh jsem nechala v úschovně v Prešově a odjely jsme vlakem do Kapušan. Kapušianský hrad byl vidět už z vlaku a vypadal úžasně! Značená cesta byla celkem dobře vybraná, ale občas nebylo žádnou značku vidět, a tak jsme trochu bloudily. Moc pěkný byl horní úsek pod hradem, kde se lezlo po skalách :-)). Hrad byl úžasný a dal se pěkně nafotit!

Kapušianský hrad, celkový pohled od KapušanKapušianský hrad, kamenné překlady okna a dveříKapušianský hrad, okno do krajinyKapušianský hrad, pohled do nádvoříKapušianský hrad, pohled na věž

Kolem hradu byly všude krásné louky plné květin... Začalo se ale velice kazit počasí a tak jsme začaly skoro utíkat do lesa.

Bez chebdí & Běloskvrnáč pampeliškový

Naštěstí jsme moc nezmokly, v lese jsme si sedly a schovaly se pod pláštěnku. Přišel ošklivý prudký déšť, ale my zůstaly suché. Nepršelo dlouho a hned se objevilo sluníčko. Nemělo cenu už se dál hnát, a tak jsme šli raději rovnou do Kapušan a prohlédly jsme si alespoň i město. Vlak jel naštěstí včas a tak jsem si v poklidu vyzvedla batoh a čekala na vlak do Košic. Všechno jelo celkem načas, takže jsem v Plešivci byla už něco před 17. hodinou.

<< < > >>